Om oss

På PNP Teknik AB arbetar vi framförallt med

  • CNC-styrda skärmaskiner från MicroStep,
  • plasmaskärutrustning från Tecnomec, Kjellberg och Hypertherm.
  • Svetsbrännare från en av världens största tillverkare – Uniarc – under varumärkena Parker Torchology och Arc Torchology
  • svetsutrustning från Jasic Technology – en av världens största tillverkare,
  • utrustning för arbetsmiljö kring svetsning och skärning från Kemper,
  • kantpressar och plåtsaxar från belgiska Deratech samt avgradnings- och riktningsmaskiner från tyska Arku.

Bolaget är grundat 2014 och ägs och drivs av Philip Marriott och Pär Jönsson med över 20 års erfarenhet av branschen. Vi levererar lösningar inom svetsning och skärning till alla typer av kunder och ser oss som det naturliga valet för alla som funderar i banor kring termisk skärning eller standard svetsmaskiner.

Vi är ett passionerat team som arbetar oberoende och levererar produkter som vi tror på till yrkesmän och -kvinnor i Sverige. Genom vår oberoende ställning kan våra kunder vara säkra på att produkterna vi erbjuder verkligen är de vi anser är bäst i varje enskilt fall, vare sig det handlar om en enkel MIG-brännare eller en avancerad 3D-fiberlaser.

När det gäller verkstadsutrustning som vi erbjuder industrin, må det vara en CNC-styrd skärmaskin från MicroStep, en kantpress från Deratech eller en avgradningsmaskin från Arku så ser vi inte oss bara som en leverantör. Våra kunder är våra partners. Tillsammans skapar vi mervärden och ser till att våra partners kan erbjuda rätt kvalitet till rätt pris till deras kunder i sin tur. Det som vi levererar ska vara lätt och roligt att arbeta med, ha en hög tillgänglighet och kunna generera inkomster för kunden.
Vi tänker ett steg längre, jobbar lite hårdare och ställer lite högre krav bakåt i kedjan. Våra tekniker jobbar inte med problem utan med lösningar. Vi säljer inte, vi levererar. Produkterna är lösningar.

Om MicroStep

MicroStep grundades 1991 och började med att utveckla styrsystem för plasmaskärmaskiner. De första projekten handlade om att sätta ett nytt styrsystem på gamla befintliga skärmaskiner men man insåg snabbt att det fanns enorm potential till att utveckla fantastiska produkter. Idag är MicroStep en av Europas största tillverkare av skärmaskiner och har ett komplett program för plasma-, laser-, gas- och vattenskärning. MicroSteps lösningar för integration är unika och man kombinerar oslagbar användarvänlighet med mycket avancerad teknik.

Om Jasic Technology

Jasic räknas till en av världens största tillverkare av svetsmaskiner med en produktion på över 2000 maskiner dagligen i sina 4 fabriker i Shenzhen i Kina.

Maskinerna är välbyggda med komponenter av hög kvalitet. Vi är så pass säkra på dess kvalitet att vi levererar dem med hela 5 års garanti.

Jasic som märke är relativt okänt i Europa men finns på marknaden i formen av innanmäte eller helt genom brandade produkter hos mer kända märken. Sannolikheten är hög att de flesta verkstäder i Sverige huserar produkter från Jasic.

Jasic är framförallt starka på mindre bärbara svetsmaskiner för 1-fas.

Om Tecnomec

PNP Teknik AB arbetar med spanska Tecnomec Inverters, ett litet familjeföretag i närheten av Barcelona. Tecnomec har ett starkt produktprogram och ett gott renommé i branschen som tillverkare av högpresterande produkter med utmärkt kvalitet.

Om Kjellberg

1922 grundade Oscar Kjellberg fabriken i Finsterwalde söder om Berlin för att tillverka belagda svetselektroder. Ganska snart var Kjellberg en stor tillverkare av svetsutrustning och tillsatsmaterial. Efter andra världskriget konfiskerades hela företaget av DDR och under en period hette företaget Mansfeld. Under DDR-tiden växte företaget till östblockets största tillverkare av svetsutrustning.

När muren föll återtog man namnet Kjellberg och började med en aggressiv strategi för att utveckla nya produkter. Man fokuserade på plasmaskärmaskiner och detta kom att helt dominera företagets aktiviteter. Idag är Kjellberg Europas största tillverkare av plasmaskärmaskiner och säljer sina produkter över hela världen.

Om Hypertherm

Hypertherm är troligen störst i världen på plasmaskärutrustningar. Genom en oslagbar användarvänlighet, prestanda, tillförlitlighet och inte minst låga driftkostnader har man idag kommit att dominera marknaden. PNP Teknik AB erbjuder hela Hypertherms produktprogram från små bärbara handplasmor till stora mekaniserade system, samt service, reserv- och slitdelar.

Om Kemper

Tyska Kemper är ett familjeföretag som under lång tid gjort sig till en auktoritet inom arbetsmiljö inom svetsning och skärning. Rökutsug för svetsning och skärning är deras huvudområde, men man erbjuder också personlig skyddsutrustning, svetshjälmar, svets- och skärbord, svetsförhängen mm.

Om Deratech

Deratech är ett ungt och dynamiskt företag bildat av folk med 30 års erfarenhet av plåtbearbetningsmaskiner. En av Deratech’s grundläggande filosofier är att alla ingående komponenter är på marknaden vanligt förekommande och från kända tillverkare. Detta innebär att varhelst i världen kunden befinner sig finns det alltid tillgång till reservdelar.

Deratech har kontor i Belgien, Nederländerna, Tyskland, Thailand, Malaysia och Australien och säljer sina produkter över hela världen.

Produkterna kännetecknas av hög tekniknivå, hög kvalitet och attraktiva priser.

Om Arku Maschinenbau GmbH

Maskiner från Arku är slitstarka, pålitliga och enkla att använda.

Arku har en lång erfarenhet av riktningsmaskiner och ett unikt kunnande på området. Sedan 2015 är man även framgångsrik tillverkare av avgradningsmaskiner. Med sina banbrytande modeller i EdgeBreaker-serien har man maskiner som klarar av avgradning och kantrundning på detaljernas båda sidor.

För en bättre arbetsmiljö utan damm, oljud och vibrationer från manuell slipning, investera i en Arku-maskin.