Stora ordrar och mässa – hektiskt 1:a halvår för PNP Teknik AB

Elmia Svets 2018 närmar sig!

Förberedelserna för årets 1:a stora händelse – Elmia Svets 2018 15-18 maj är i full gång. Vi kommer att ha en 60 m2 stor monter i A-hallen, monternummer A06:24 där vi kommer att visa avancerad skärning med 5-axligt plasmahuvud och Hypertherms nya XPR300 plasma i kombination med borrning och gängning samt rör- och profilskärning. Inträdesbiljetter finns här.

Därtill kommer vi att visa ett urval av sortimentet av Parkers svetsbrännare, samt Kemper filterutsug, Tecnomec plasmaskärutrustningar och Jasic Svetsmaskiner. Mm, mm.

1:a avgradningsmaskinen från Arku såld!

Vi har nu fått order på den första avgradningsmaskinen EdgeBreaker 4000 Plus får tyska Arku. Maskinen skall leveras under sommarsemestrarna till köparen. EdgeBreaker är en unik maskin med effektiv avgradning och kantrundning med dubbelsidig bearbetning av kanterna.

Ytterligare en avancerad Microstep skärmaskin till Sverige!

Vi har under mars månad fått order på en MicroStep CombiCut med skärbord 3×16 m. Skärmaskinen är utrustad med 5-axligt huvud med oändlig rotation samt MicroSteps unika och patenterade kalibreringssystem för brännargeometrin, ACTG (Automatic Calibration of Torch Geometry). Plasmasystemet är ett Kjellberg 400 A finplasmasystem med deras revolutionerande tystgående skärteknik SilentCut. Maskinen är dessutom utrustad med ett inkjet-huvud för markering av detaljer. Skärbordet är ett självtömmande Slagger-bord från tyska Kemper. Maskinen kommer att installeras i juli månad.Allt sammantaget kan vi konstatera att semestern får vi ta ett annat år. Vi ses i Jönköping i maj om inte förr!

 

Publicerat i Kjellberg, Plasma | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Slipmaskiner från Weber

PNP Teknik AB kan nu erbjuda ett komplett program för avgradning och kantrundning. Hans Weber Maschinenfabrik i Kronach har över 100 års erfarenhet i branschen och levererar förstklassiga produkter för slipning av detaljer.

Gäller det bearbetning av ytan på detaljerna eller extrem kantrundning med radie på över 2 mm så klarar Webers produkter uppgiften galant. 

För mer information om Webers maskiner, se deras hemsida.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Arc Torchology – en ny och banbrytande serie brännare

Detta är inte business as usual

PNP Teknik AB lanserar nu i Sverige en ny produktlinje från Uniarc, företaget bakom Parker Torchology.

För att skapa verktyg som når toppen av prestanda, hållbarhet och funktionalitet måste man vara passionerad i sitt arbete.

På Uniarc är utvecklingsavdelningen företagets bultande hjärta.

Varje enskild komponent görs internt i företaget från idé till prototyp, tillverkning och test.

Vår utvecklingsavdelning och testcenter använder avancerad teknik, av vilka mycket har utvecklats speciellt för våra behov, för att nå de hårda krav som vi ställer på våra egna designlösningar.

Dessa specialiserade och unika lösningarna tillåter oss att utveckla produkter som överträffar kraven i industristandarderna, och att uppfinna produkter med ett mervärde för att leverera maximalt resultat till användaren.

Läs mer på arctorchology.se.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Kjellbergs automatiska brännarväxlare

Med Kjellbergs automatiska system för byte av brännarhuvud på plasmasystemet tar teknologin ett steg närmare obemannad körning och ökar möjligheterna till det optimala snittet – varje gång.

Systemet kan användas för att automatiskt montera ett huvud med fräscha slitdelar när det är dags för byte, utan att operatören behöver ingripa, eller att byta mellan olika slitdelar för olika operationer i pågående jobb för att uppnå optimal snittkvalitet. Till exempel kan man vilja köra inner- och ytterkonturer med olika parametrar för att få bästa prestanda. Eller kanske slitdelarna som man skär med inte ger optimal kvalitet i gravyren.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Årets händelse, mässan Schweißen & Schneiden, närmar sig!

Schweißen & Schneiden går vart 4:e år och är den stora händelsen i branschen. Branschfolk kallar den kort och gott ”Essenmässan”. I år håller mässhallarna i Essen på att renoveras och därför är mässan för denna gång flyttad till Düsseldorf.

PNP är givetvis på plats under hela mässan, från 25 till 29 september och hjälper våra partners med besökare från Sverige. Tänker du åka till Düsseldorf men saknar inträdesbiljett – kontakta oss så hjälper vi dig in.

Våra partners på plats är:

MicroStep – Hall 13, monter C73

Microstep, en av världens största tillverkare av CNC-styrda skärmaskiner och världsmästare på 3D-fasskärning, integrering av skärmaskinen i produktionsstyrningen samt övrig produktionsutrustning. Världens mest avancerade styrsystem i kombination med en oslagbar användarvänlighet är en av faktorerna bakom MicroSteps framgångssaga där man på relativt kort tid seglat upp till att bli Europas främsta leverantör av skärmaskiner. MicroSteps monter är PNP’s bas på mässan.

Kemper – Hall 11, monter F22

Kemper firar 2017 40-årsjubileum och kallar sig pionjärer inom svetsutsug och är än idag ett familjeföretag. Med ett komplett sortiment inom skydd för svetsaren och övrig personal i svetsverkstaden är man ett av de ledande märkena i branschen. 2016 fick man pris på Euro-Blech för den revolutionerande produkten AirWatch som mäter partikeltätheten i luften i realtid, och även kan bryta ner mätresultaten efter partikelstorlek. AirWatch kan även användas till behovsstyrd styrning av luftreningsanordningar.

Tecnomec – Hall 13, monter A88

Tecnomec, ett litet familjeföretag i utkanten av Barcelona med en passion för att tillverka de bästa inverterströmkällorna i världen för svetsning och plasmaskärning. Produkterna är av sådan tillförlitlighet att vi vågar lämna 5 års garanti på dem. PNP har över 25 års erfarenhet av plasmaskärsystem och vi påstår att Tecnomecs produkter är bland de bästa i världen.

Jasic Technology – Hall 13, monter A10

Jasic är en doldis i branschen, åtminstone i Sverige. Om du är en svetsare i Sverige är det nästintill 100% säkert att du haft en Jasic-produkt i närheten, även om det stod ett annat varumärke på skalet. Jasic är nämligen en av världens största tillverkare av svetsströmkällor med en volym av över 2000 strömkällor dagligen, med en stor del av tillverkningen åt andra välkända märken.
Även Jasics produkter präglas av en mycket hög tillförlitlighet och levereras med 5 års garanti.

Hypertherm – Hall 13, monter B61

Hypertherm är utan tvekan världens största tillverkare av plasmaskärsystem och deras nya XPR 300 är en revolution i branschen med nya funktioner och avancerade system. Kombinationen enkelhet, tillförlitlighet och låga driftkostnader har tagit dem till ledarposition i branschen.

Kjellberg – Hall 13, monter A45

Kjellberg är en av våra favoritleverantörer. Med hög kvalitet och avancerad teknik tillverkar man plasmaskärsystem med unik prestanda, speciellt inom mekaniserad skärning i rostfritt. Vill du skära 100 mm rostfritt utan slagg? Då finns det bara en som kan göra det rätt – Kjellberg.

Parker – Hall 9, monter E77

Parker är Uniarcs varumärke för svetspistoler för eftermarknaden. Uniarc tillverkar över 20000 svetspistoler i månaden, främst för OEM, dvs strömkälletillverkare. Dvs, om du är en svetsare så är chansen stor att du använder en Uniarc-pistol.
Parker är unika med en 1-årig garanti på brännarna, vilket borgar för en hög kvalitet och bekymmersfritt ägande.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Påfyllt i begagnat-hallen

Det är dags att rensa lite i hyllorna inför hösten så nu är det påfyllt i begagnat-hallen. Passa på att fynda riktigt bra och billiga plasmaskärare och svetsar!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ny presentation tillgänglig för nerladdning

Vi har nu uppdaterat vår företagspresentation med nya produkter för avgradnings- och riktningsmaskiner från ARKU. Klicka här för att ladda ner den i PDF-format.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Nytt hos PNP – Avgradnings- och riktningsmaskiner från Arku

PNP Teknik AB kan nu erbjuda avgradnings- och riktningsmaskiner från tyska Arku.

Arku grundades 1928 och är en av de största i branschen inom riktningsmaskiner. Sedan 2015 har man även framgångsrikt introducerat ett antal olika varianter av avgradningsmaskiner.

Läs mer om Arku och deras produkter här.

Nedan två videoklipp om Arkus avgradnings- och riktningsmaskiner.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Deratech kantpress på väg

Deratech Technica TAM 250 ton, 3,1 m i väntan på bilen som ska föra den till Sverige. Fin, eller hur?

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Återförsäljarmöte hos MicroStep

Den 25-27 april 2017 samlades MicroSteps återförsäljare och dotterbolag från hela världen för ett tredagars möte.

65 representanter från MicroSteps återförsäljare runt om i världen närvarade, bland annat representanter från MicroSteps dotterbolag i USA, Kanada, Kina, Spanien och Tyskland.

MicroStep har nu levererat över 2300 maskiner till 55 länder. Över 500 av dessa maskiner är utrustade med MicroSteps överlägsna 3D Rotator för fasskärning. Det kan inte finnas något tvivel om att MicroStep är världsledande inom området fasskärning!

176 maskiner har levererats med borrenhet. 310 maskiner med rör-/profilskärning. Över 100 MSF fiberlasrar har levererats nu! Den största med skärbord på 41 x 3 m!

Efter ett heltäckande informationsprogram med många presentationer och utbyte av erfarenheter bar det av till Elesko Restaurant & Wine Bar där vi fick en enastående middag med vinprovning och rundtur i vintillverkningen.

Den sista dagen var det lite mer action där vi fick se bland annat MicroSteps flaggskepp MG utrustad med ABP-scanner (Additional Bevel Process) fasskära i ett redan skuret ämne med Hypertherms nya XPR 300 plasma, efter att ABP-scannern scannat in ämnet.

Därefter gick vi vidare till MicroSteps labb för skärning av rör-och profil. Där förevisades simulerad skärning med markering med plasma i en H-balk med MicroSteps revolutionerande ProfileCut som med sin flexibilitet att kunna användas för skärning i balk, rör, plåt och kupoler torde vara varje byggsmeds våta dröm.

Vi fick även en fin demonstration av skärning i rör med PipeCut, som klarar av både runda rör och andra typer av hålprofil.

Därefter presenterade MicroStep två nya instegsmodeller för mindre verkstäder och enklare produktion, PL Compact och en ny version av EasyCut.

Sist men inte minst har vi en liten video på simulerad fasskärning med fiberlaser i MicroSteps MSF med Highyag BIMO FSC huvud.

Med allt detta kan vi bara en gång för alla fastställa att MicroStep är världsmästare på skärautomation. Ingen annan kan matcha MicroSteps kompetens inom avancerad skärning med laser, plasma, vatten och gas och deras breda spektrum av produkter.

 

 

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar