Nu är ett fantastiskt 2016 nästan slut

Med mindre än 2 veckor kvar på året har vi fortfarande fullt upp och massvis kvar att leverera. 2016 har varit ett händelserikt år som bjudit på glädje, hårt arbete och gråa hår! Vi har sålt vår första laser! Och inte vilken laser som helst utan en 3D fiberlaser med automatisk plåthantering. Vi har svurit mycket men lärt oss desto mer. Vi har levererat plasmaskärmaskiner, reparerat vattenskärare och nu precis innan årets slut sålt en kantpress. Detta med kantpressen är stort för oss. Det är den första vi säljer och det är den första i Sverige för vår leverantör, Deratech.

Under året har vi varit i Bratislava flera gånger. Vi har varit i Tyskland, flera gånger. Vi har varit i Finland tillsammans med en av Sveriges stora entreprenörer, Rune Andersson på Ljungby Maskin. Vi har varit i Spanien och hälsat på världens förmodligen bästa och trevligaste tillverkare av invertrar, Tecnomec. Vi har varit i Norrland och gjort Gällivare-Skellefteå på en tid som skulle få vilken trafikpolis som helst att se rött. (Det var ingen av oss som körde.) Faktum kvarstår, min Apple Watch registrerade åkturen som träning.

Vi har ställt ut på mässa för första gången som egna företagare, Elmia Svets 2016 i Jönköping i maj månad. Vi hade 42 m2 monter med en enorm 3D plasma med rörskärning, plåtskärning, borrning, gängning och gud vet allt. Bland annat.

Vi var på EuroBlech i Hannover tillsammans med våra leverantörer och fick många nya kunder, och träffade många gamla vänner och partners.

Nu har vi passerat halva december, och det är bara några få dagar kvar affärsmässigt, men jag ser redan nu att december 2016 kommer att bli den bästa månaden omsättningsmässigt sedan starten 2014 och då har vi massor med order kvar att leverera. I skrivande stund har vi leveranser och servicejobb inplanerade för hela första kvartalet 2017.

Och inte minst, 2016 är året då vi expanderade med 100%. Sedan maj månad är vi två i bolaget. Med Pär Jönsson, norra Europas vassaste tekniker, ombord och undertecknad, norra Europas mest ostrukturerade säljare, är vi oslagbara. Heja oss!

Med detta vill vi tacka alla våra kunder och alla våra leverantörer och alla andra våra vänner i branschen för deras glada tillrop och deras tro på oss för ett fantastiskt 2016! 2017 väntar runt hörnet och är berett att piska skiten ur 2016!

Vi har inte lagt en massa pengar på julklappar etc. Vi har skickat några julkort och ordnat några småsaker till ett par personer för extraordinära insatser i svetsningens och skärningens tjänst. Med allt elände som händer i världen har vi försökt åstadkomma en lindring och skänkt till Musikhjälpen 2016, Unicef, Läkare Utan Gränser och Nourish The Children. Ett och annat fotbollslag har fått lite hjälp också. Oavsett vad som har varit här i vårt land förr och hur det är nu, så finns det de i världen vars vildaste fantasier inte når upp till den nivå som vi här lever i. Spendera därför några hundra mindre på onödiga och obetydliga ting i jul och skänk en slant till dem som har det svårt. Situationen i Syrien ligger mig särskilt varmt om hjärtat just nu. Här är några länkar för att donera till något som verkligen är på riktigt: UnicefRöda KorsetLäkare Utan GränserRädda Barnende Vita Hjälmarna. Med flera. Om ni undrar varför så finns det en liten tjej från Aleppo på Twitter som skriver om sin vardag. Hon hade kunnat vara min dotter. Eller din.

God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Philip Marriott
VD

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.