Effektivisera med avgradning och riktning

Plana detaljer ger mindre problem i produktionen

Har ni en gubbe i verkstan som varit där så länge att han är en inventarie, som med fingertoppskänsla valsar detaljerna fram och tillbaka och ut kommer de planare än en nypolerad marmorskiva? Vad gör ni när han går i pension? Eller blir sjuk?fullsizeoutput_4ea8

Med Kohler PeakPerformer blir det rätt från och med första biten. Enkel att använda, enkel att underhålla och billig i drift tack vare hydraulikfri konstruktion och utskjutbar valskassett.

fullsizeoutput_4ea7

Ett annat problem som många upplever idag är att detaljer i sig är plana, men har inre spänningar som visar när det ska börja svetsas i dem, och då vrider de sig. Genom att köra dem genom en riktningsmaskin elimineras dessa inre spänningar och detaljer håller sig på plats genom hela processen. Därmed kan produktionen effektiviseras och resultatet blir bättre. För broschyr om Kohler, klicka här.

fullsizeoutput_4ea9

Hur många timmar lägger ni ner i veckan på att slipa detaljer?

Det är en vanlig syn bredvid skärmaskinen. Slipmaskinen. Ofta går slipmaskinen lika många timmar som skärmaskinen. Gasskärning lämnar slagg som måste slås bort med slagghacka, plasmaskärning lämnar slagg i varierande grad beroende på material, hur bra maskinen och hur duktig operatören är. Lasern lämnar en vass kant som behöver brytas.

Manuell slipning är dyrt på alla sätt och vis. Slipmaterial, vibrationsskador, damm, oljud, sjukskrivningar, ineffektivitet, ohälsa.  Listan kan göras lång.

Paul Ernst Maschinenfabrik GmbH har lösningen på slipningen. Med en avgradningsmaskin slipper man oljud, damm och vibrationer, och personalen kan få tid till att göra annat.

img_0169

Med ett brett sortiment av olika typer av maskiner för olika krav och ändamål har Ernst en lösning för alla som skär med gas, plasma eller laser.

Atlas, ett moduluppbyggt system för avgradning, kanbrytning, kantrundning, avlägsnande av oxid, slipning med mera, eller Neptun som kombinerar allt detta  med våtslipning för rostfritt eller en blandning av materialtyper.

img_0168

Pluto och Titan för enklare applikationer

screen-shot-2016-11-20-at-14-27-37

Triton, för enklare våtslipning.

 

screen-shot-2016-11-20-at-14-22-34

Detta är ett mycket kortfattat inlägg om Ernsts produkter. För mer information, klicka här.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.