Irin plasma – förmodligen världens bästa plasmaskärare

Vi på PNP Teknik AB har över 20 års erfarenhet av plasmaskärare. Vi har genom åren utvecklat och byggt plasmaskärsystem med våra egna händer. Därför vågar vi påstå att PNP Teknik AB är Sveriges absolut vassaste leverantör av plasmaskärmaskiner, vare sig det är handplasma eller avancerad CNC-styrd finplasma. Vi kan detta. Vi har arbetat och arbetar fortfarande med de största tillverkarna i världen som till exempel Hypertherm, Kjellberg och Victor (f.d Thermal Dynamics).

Men ett märke har vi sniffat upp som kanske inte är Sveriges mest kända men vars produkter är helt oslagbara på alla punkter.
Tecnomec Plasma Inverters utanför Barcelona är ett litet familjeföretag med lång erfarenhet av att bygga invertrar för svetsning och plasmaskärning. Med en hantverksmässig produktion av maskiner, även för stora volymer och ett totalt fokus på produkten levererar man maskiner med prestanda som överträffar det som i branschen kan anses vara toppklass, samtidigt som kvalitet och användarvänlighet är i topp. Det borgar inte minst Tecnomecs 5-åriga garanti på strömkällor för.

Tecnomec är först i världen med synergiska plasmaströmkällor, där man enbart ställer in plåttjocklek på manöverpanelen. På displayen visas då lämplig dys-storlek. Sedan är det bara att skära.

Med detta sagt är vi trots vår kärlek till Tecnomec helt märkesoberoende. Vår policy är att alltid rekommendera rätt produkt för applikationen ifråga. Vi samarbetar med alla större tillverkare av plasmaskärsystem.

Med vårt kunnande inom produkt, process och service i kombination med vårt märkesoberoende är vi den bästa partnern för alla i branschen som använder plasmaskärsystem.

Vänd er till oss med förtroende när det gäller plasmaskärning!

Irin 125 för skärning upp till max 60 mm

Irin 125 för skärning upp till max 60 mm

Här nedan en liten videosnutt från Elmia Svets 2016 där Tecnomecs VD och ägare, Stefano Ballero, skär en 60 mm tjock bit stål med en Irin 125 inställd på 110 A. Trots att tryckluftledningen inte riktigt klarade av att ge de 7 bar som behövs tog han sig genom plåten lekande lätt.

Besök även vår webbshop! Länk direkt till plasma-avdelningen här.

Det här inlägget postades i Plasma och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.