PNP levererar 6 kW 3D fiberlaser till Katrineholm

PNP Teknik AB har fått en order på en 6 kW MicroStep MSF fiberlaser 3 x 1,5 m med 3D fasskärning och automatiskt plåthanteringssystem.

Maskinen är den första fiberlasern MicroStep levererar till Sverige och detta är ett stort genombrott för både MicroStep och PNP Teknik AB.

Därför är det extra roligt att den första fiberlasern till Sverige är rejält fullmatad med 3D-fasskärhuvud, 6 kW laser och ett automatiskt plåthanteringssystem från MicroStep. Plåthanteringssystemet är för övrigt det andra MicroStep levererar. Det första installerades hos kund i Italien under januari 2016.

Det står i dagsläget drygt 40 st olika typer av skärmaskiner från MicroStep på svensk mark, huvudsakligen plasmaskärmaskiner men även en del vatten- och gasskärmaskiner. MicroStep har i dagsläget levererat drygt 2100 maskiner över hela världen sedan starten 1992. Därmed är man en av världens största leverantörer och man är världsledande inom området 3D-skärning. Tack vare en bred tillgång på olika tillbehör och en att man satsar på olika typer av specialanpassningar har MicroStep gjort lösningar som många andra leverantörer tackat nej till.

Ordern på detta system är värd drygt 5 miljoner kronor.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.