Tibnor investerar i arbetsmiljö

PNP Teknik AB har fått förtroendet att leverera ett nytt Kemper PlasmaFil filterutsug till Tibnors anläggning på Sjötullen i Köping, där man arbetar 3-skift med att skära ut stora mängder detaljer och ämnen till sina kunder med plasma.

Det nya utsuget har filterklass M och avskiljer mer än 99,7% av partiklarna från skärningen och en kapacitet på upp till 11 000 m3/h vilket gör att det effektivt tar hand om all rök som uppstår vid plasmaskärningen.

Anläggningen är unik i Sverige på flera punkter:

  • Bladfilter som mer effektivt utnyttjar hela filterytan och har avsevärt längre livslängd.
  • Kempers egenutvecklade SparkTrap förfiltrering som effektivt skiljer ur grövre partiklar före filtret och minimerar risken att gnistor orsakar skador.
  • DustEvac som tar hand om det fina stoftet från skärningen och matar ut det i en BigBag där det kan tas om hand utan risk att stoft läcker ut i omgivningen.

IMG_4388

PNP Teknik AB med över 20 års branscherfarenhet är svensk generalagent flera ledande tillverkare inom CNC-styrda skärmaskiner med plasma-, laser-, gas-, och vattenskärteknik, utsug och arbetsmiljö, svetsutrustning inklusive plasmaskärutrustningar, avgradnings-, och riktingsmaskiner, kantpressar och plåtsaxar.

För mer information, kontakta Philip Marriott på telefon 072-55 66 900 eller e-post p.marriott@pnpteknik.se.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.