Elkraft – Världshistoriens mest kortlivade varumärke?

Under januari månad har Elkraft Technik GmbH annonserat att de lägger ner per den 29 februari i år.

Elkraft grundades 2014 som dotterbolag dels till Jasic Technology Co. Ltd i Shenzhen, Kina, dels till en av Jasics största partners, Svarog i St. Petersburg, Ryssland.

Under sommaren 2015 köpte Svarog ut Jasic ur Elkraft Technik GmbH.

De senaste 6 månaderna har marknadsläget i Ryssland försämrats så pass mycket att Svarog inte längre kan uppfylla sina åtaganden gentemot sitt dotterbolag. Dessutom försvårar EU:s sanktioner mot Ryssland avsevärt att från ryskt territorium finansiera en verksamhet i EU.

PNP Teknik AB har i drygt ett års tid byggt upp varumärket Elkraft i Sverige. Vi har levererat över 100 maskiner av fabrikatet Jasic under Elkrafts varumärke. Kvaliteten hos Jasics/Elkrafts produkter har varit långt över förväntan och därför kommer vi att fortsätta med samma produkter. Vi har redan etablerat nya distributionskanaler för Jasics produkter, och vår målsättning är att fortsätta som om inget hade hänt.

Observera att samtliga garantier på produkter av märket Elkraft gäller opåverkat av detta.

Den största konsekvensen för svensk marknad kommer att vara ett byte av s.k. trade dress. Dvs. produkterna kommer att levereras under ett annat varumärke men kommer att vara i övrigt identiska med Elkrafts. Under en övergångsperiod kan det vara längre leveranstid på enstaka modeller.

Skärmavbild 2016-01-24 kl. 14.32.49

Redan under vecka 2 förbereddes frakt av Elkrafts hela lager till Svarog i St. Petersburg. Leveranser från Elkraft har därmed omedelbart upphört.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.