November gick fort

November susade förbi i ett rasande tempo. Vi hade inte ens tid att sitta ner och skriva lite nyheter om vad som händer.

Här är ett litet urval om vad vi har haft för oss.

Nytt filterutsug till Tibnor

Screen Shot 2015-12-08 at 23.21.14

Till Tibnor har vi fått nöjet att leverera ett nytt filterutsug av typen PlasmaFil med nya generationens bladfilter, i kombination med en SparkTrap föravskiljare som minimerar risken för att gnistor ska kunna nå filterpatronerna och skada dem. Till detta ansluts en dammuppsamlare typ Kemper DustEvac som drar ur stoft ur filtret och samlar det i en Big Bag för att enkelt och kontamineringsfritt kunna ta hand om det. Utsuget har en kapacitet på upp till 11 000 m3/h och en reningseffektivitet på >99,98%.

Ny skärmaskin till Höre Industri

Höre Industri i Nässjö har lagt en order på en ny MicroStep MasterCut 6 x 3 m CNC-maskin med gas- och plasmabrännare. MasterCut kombinerar den senaste teknologin inom CNC-styrd skärning med ett attraktivt pris.

Studiebesök hos MicroStep

IMG_4183

Vi begav oss tillsammans med hugade spekulanter iväg till Bratislava för en titt på det senaste in om CNC-teknologin. Bland annat fick vi se maskinen som förbereds för leverans till Slavinsky i Tyskland – en av Europas största tillverkare av kupor. I denna maskin ska kupor med en diameter på upp till 7 meter bearbetas och den är utrustad med laserscanner för att exakt mäta upp varje detalj innan skärning. Vi tittade dessutom på 3D-Fiberlaser med rörskärning och automatisk inmatning av rör samt en och annan plasma med Additional Bevel Process Scanner (ABP) för fasskärning i redan skurna ämnen.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.