MicroStep – Mångsidighet i konstruktion

3D-lösningar för skärning till stålkonstruktioner

fvT-f0-241175

Förutom standard plana skärmaskiner erbjuder MicroStep ett utbud av utrustning för att tredimensionell bearbetning av objekt i olika former, till exempel roterbara objekt såsom runda och rektangulära hålprofiler med diametrar från 30 till 3 000 mm, koniska rör, torisfäriska eller elliptiska kupoler och böjar.

4Jc-f0-241173

Standardutförande för en MicroStep-maskin för skärning av plåt och rör/profil utgörs av ett vanligt plant skärbord samt en ventilerad kanal för rör/profil som löper längs bordets sida. Rören monteras i en chuck i kanalens ända. Skärprocessen innebär en kombination av rörelser: en externaxel, en portal, en verktygsstation (åkvagn för exempelvis plasmabrännare), alternativt en 5-axlig verktygsstation – allt är synkroniserat. Dessutom kan detta utökas med olika lösningar för att hålla polygoniska profiler, rörböjar etc. För skärning av kupoler kan ett utrymme beredas i/framför/bakom skärbordet, eventuellt i kombination med en lägesställare. En verktygsstation används för att skära alla dessa typer av material.

JiK-f0-241177 Cw8-f0-241176

 

Dessutom, för applikationer i konstruktionssmide, erbjuder MicroStep en mängd lösningar med specialdesignade maskiner för varierande arbetsuppgifter såväl som maskiner för att utföra en och samma uppgift hela tiden, som till exempel automatiserad skärning och borrning av flänsar mm. Automatiserad laddning av material och utmatning av detaljer kan utföras och integreras med kundens produktionslina.

För skärning av hålprofil finns modellerna PipeCut och CPCut. Båda systemen är moduluppbyggda och kan levereras skräddarsydda enligt varje behov och önskemål. PipeCut levereras i längder om 3, 6 och 12 m och kan bearbeta hålprofil från diameter 50 till 800 mm. Maximal väggtjocklek är kring 50 mm (beroende på plasmasystem) och ända upp till 100 mm med gasbrännare. CPCut klarar diametrar upp till 3 000 mm.

ProfileCut 72A-f0-241182

 

Beroende på omfattningen av diametrar och materialtjocklekar utrustas maskinerna med olika typer av stöd för materialet under skärning. Dessa stöd justeras enkelt för att anpassas till olika former och diametrar. Maskinerna kan även utrustas med fasskärhuvud som klarar vinkel ±50° för automatisk fogberedning även i komplexa tvärsnitt i rör och profiler.

jdj-f0-241184

För skärning av öppna profiler som I, H, U och L-profiler har MicroStep nyligen lanserat en ny produkt – ProfileCut. Dess speciella 3D-rotator kan vinkla huvudet ±120° vilket möjliggör skärning över flera ytor på en profil utan att den behöver roteras. ProfileCut kan dessutom utrustas med standard rörskärningsutrustning och skärbord för skärning av plan plåt. Den kan dessutom utrustas med en mängd tillval som till exempel borrenhet för borrning upp till Ø40 mm. Denna klarar så klart även av gängning. Även ett urval av enheter för märkning kan väljas till.

Normalt sett är materialet stationärt vid bearbetning – verktygen rör sig enligt programmet. För speciella applikationer kan en stationär portal levereras där materialet matas in i maskinen efterhand.

9OL-f0-241180

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *